Schilderijen

Mijn werk draait om mijn sterke fascinatie met mensen. Al mijn hele leven kan ik met verwondering naar de mens kijken en de signalen die hij/zij uit zendt. Wellicht vindt het zijn oorsprong in mijn observerende natuur.

Verwonderd over de emoties die we kunnen hebben, over de gevoelens en hoe ze zich uiten. Het gezicht en houding die soms een open boek zijn, en hoe we krampachtig proberen onze gevoelens te onderdrukken of te verstoppen.

Mijn schilderwerk is ook een exercitie in zelfreflectie. Tijdens het schilderen denk ik na, filosofeer ik over iets wat mij bezighoudt en tot uitdrukking komt in het beeld.

Ik wens u veel kijkplezier.

Portret

In mijn portretten probeer ik meer te tonen dan slechts een goede gelijkenis. De kijker ook iets mee de geven over de mens achter het beeld. Een karaktertrek, een uitdrukking. Datgene waardoor je zegt “Ja, dat is hem of haar”.

Naakt

Het uitdrukkingsvermogen wordt sterker als elke vorm van afleiding is weggenomen. Als er niets meer is wat kan beschermen of waarachter je kunt verstoppen. Communicatie beperkt en versterkt door slechts het lichaam.

Studie

Oefening baart kunst, en soms loopt het een beetje uit de hand. Een techniek die ik wil proberen, een effect welke ik najaag, of gewoon een uitdrukking. Sommigen verdwijnen in de de donkere krochten van mijn atelier, anderen niet.

Divers

Thema’s die me bezig houden, en me dwingen tot een vorm van expressie. Soms vormen beelden een veel beter medium dan woorden. Dat leidt weer tot een exploratie van het thema, de betekenis en uiteindelijk zelfreflectie.

contact me

I'm not around right now. But you can send me an email and I'll get back to you, asap.

Sending

©2019 R.P.N. Bekker All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?

Spring naar toolbar