Over

Gebruik makend van oude technieken mengt hij klassieke met moderne principes.
Zijn focus ligt op het vastleggen van stilte en die zeldzame momenten waarin het tijdelijke en het eeuwige lijken te mengen. De schoonheid van de niet-geobserveerde mens. In die zin probeert hij steeds vast te leggen wat zich achter de ogen bevind: van de geobserveerde of van de observator.

Achtergrond

Hij is geboren in Katwijk aan den Rijn in een familie van bouwers en vissers met een oog voor vakwerk. Schoonheid is voor hem niet alleen functie, maar een teken van de liefde en de persoonlijke hand van de maker. Zijn achtergrond leerde hem dat kunst begint als de vakman zijn instrumenten en materialen zo beheerst dat hij er mee kan componeren.

Later heeft hij het plezier en de mogelijkheid gehad om enige tijd in Wenen te wonen, een ervaring die hem bewust maakte van de vluchtigheid, het verlangen en de melancholie van die stad, maar ook het belang van schoonheid in het dagelijks leven.
Op dit moment woont hij in Zoetermeer

Creativiteit en inspiratie

In de familie en omgeving waarin hij opgroeide is creativiteit een gegeven: vanaf een vroege leeftijd werd hij gestimuleerd om zelf creatief te zijn. Zijn ouders waren in eerste instantie niet blij met het gekozen medium: watervaste stift op tafels. Al snel werd hij uitgerust met potloden en papier. Omgeven door antiek, objecten met geschiedenis en kunst werd hij al snel gegrepen door een groot aantal vragen. Waarom is het dat sommige objecten en beelden in harmonie lijken te zijn? Waarom roepen sommige objecten gevoelens op? Waarom lijken sommige beelden een eigen verhaal te vertellen?
Een grote interesse in geschiedenis, kunst en kunstgeschiedenis ontwikkelde zich al vroeg en resulteerde in een bijna encyclopedische kennis en diverse bezoeken aan musea en tentoonstellingen. Een liefde en fascinatie voor kunstgeschiedenis bleef een constante en beïnvloedt zijn keuze voor thematiek, compositie en techniek.

Techniek en studie

Zijn schilderen begon toen hij 16 was en een tekenleraar hem liet spelen met olieverf. Het medium frustreerde hem mateloos, en de leraar liet het hem zien als een uitdaging. Een uitdaging die hem nog steeds bezig houdt. Als gevolg wilde hij naar de kunstacademie, maar een bevriend schilder adviseerde daar tegen, daar zijn stijl reeds als “klassiek” te bestempelen was.
Volledig autodidact bestudeert hij de technieken van allerlei oude meesters en probeer deze te integreren in zijn eigen schilderkunst.

Een kunst die hij ziet als een culminatie van vakkennis.

Collecties

Het werk van Rene kent een brede verspreiding: zijn werken zijn opgenomen in privé collecties in Nederland te vinden, maar ook in de rest van Europa, Azië en Noord Amerika.

Tentoonstellingen

2017

Archetypen, Brasserie de Archipel, Den Haag

2016

Opening, Mimesia Gallery, Den Haag
“De Bekkers”, Duna atelier, Katwijk

2014

Oranje Expositie, Open Hof, Katwijk

contact me

I'm not around right now. But you can send me an email and I'll get back to you, asap.

Sending

©2019 R.P.N. Bekker All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?

Spring naar toolbar